"Янос" взе 2 жертви в Гърция, реки преливат, пътища и къщи са наводнени

Бурята премина през Йонийските острови, западните и централните части на страната

19.09.2020 | 13:43 Редактор: Ивет Арабова

Двама души са загинали, а други двама са в неизвестност, след като циклонът "Янос" връхлетя Гърция. Бурята премина през Йонийските острови, западните и централните части на страната, оставяйки след себе си огромни щети. От МВнР съобщават, че няма информация за пострадали българи при бурята в Гърция

Наводнени сгради и къщи, изкоренени дървета и прекъснато електричество - бурята с ураганна сила - "Янос" предизвика хаос на популярните сред туристите острови Кефалония, Закинтос и Итака. Сериозна е и ситуацията в Ставрос и Ламия. 

"Янос" предизвика истинско бедствие и в централните райони Кадрица и Фарсала. Преляха реки, а пътища и къщи бяха наводнени. Кметът на Кардица предупреди месните жители се качат на високо и по възможност да не излизат от домовете си. 

В община Музаки се е срутил важен пътен възел. Съборен е и покривът на здравния център на населеното място. Властите заявиха, че обстановката е критична, тъй като нивото на реките продължава да се покачва. Провежда се евакуация. От началото на стихията пожарната е получила повече от 2 400 обаждания за помощ от бедстващи хора. Бурята вече достигна и до област Атика и остров Евия. Над Атина вали пороен дъжд, придружен със силни ветрове. Влаковете между столицата и Солун не се движат, на много места трафикът е затруднен.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 1
Николалай Колев
преди 3 години
Не разрах само как са нарекли "бурята" елините - Янос, или ***. Щото все пак има значение. Нещо като да наричаш българите "булгаро", или "вулгаро". Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Е те всяка есен са така явно. Сигнализирай за неуместен коментар