Джонсън: Втората вълна на пандемията е неизбежна

От понеделник във Великобритания е забранено събирането на повече от 6 души

19.09.2020 | 13:13 Редактор: Ивет Арабова
Джонсън: Втората вълна на пандемията е неизбежна

Неизбежна е втората вълна на пандемията. Това обяви британският премиер Борис Джонсън.

"Сега виждаме настъплението на втората вълна. Ние видяхме това във Франция, Испания, в цяла Европа. Боя се, че е абсолютно неизбежно да видим това и в нашата страна”, каза Джонсън, чието изявление бе излъчено по телевизия "Скай Нюз“.

Премиерът на Обединеното кралство повтори, че би искал да избегне втори карантинен режим на държавата. По думите му правителството се стреми да избегне закриването на училищата, повече от които работят нормално, а също други действия, които негативно ще се отразят върху британската икономика, информира БГНЕС.

"Това обаче ще се получи само ако хората следват нашите указания”, подчерта Джонсън. От понеделник в страната е забранено събирането на повече от 6 души, макар да има някои изключение от това правило. Властите също настойчиво препоръчват да се спазва хигиена: по-често миене на ръцете и избягване на докосвания на лицето. В транспорта, болниците, банките, музеите, кинотеатрите, църквите и в повечето магазини маските са задължителни. В отделни региони действат и по-строги ограничения, като забрана за срещи на хора, които не живеят заедно, закриването на барове и ресторантите в 22:00 часа.

Снимка: Bloomberg/Chris J. Ratcliffe

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК