Редица страни готвят нови ограничения срещу Ковид-19

СЗО заяви, че в Европа се наблюдават притеснителни нива на разпространение

19.09.2020 | 10:30 Редактор: Ралица Братанова
Редица страни готвят нови ограничения срещу Ковид-19

След като от Световната здравна организация заявиха, че в Европа се наблюдават притеснителни нива на разпространение на коронавируса редица страни съобщиха за налагане на нови ограничения.

Във Франция властите в Ница планират да ограничат събиранията на повече от 10 души, здравният министър Оливие Веран заяви, че днес ще бъдат обявени допълнителни ограничения за Ница и още един голям френски град - Лион.

От другата страна на Ламанша властите налагат още рестрикции в части от Англия и основно в североизточната ѝ част. От националната статистика заявиха, че случаите на коронавирус в седмицата до 10 септември са били почти 60 хиляди, която е нарастване с около 50 на сто спрямо седмица по-рано.

В Шотландия премиерът Никола Стърджън предупреди хората да спазват ограниченията, макар според ситуацията там да не е толкова тежка.

"През следващите дни вероятно ще трябва да бъдат взети някои трудни, но необходими решения. Ако искаме да избегнем нова пълна карантина, не е възможно да не не правим нищо. Моля ви през този уикенд стриктно да спазвате всички правила и съвети", призова той.

В испанската столица Мадрид, където броят на заразените достигна два пъти и половина повече отколкото в останалата част на страната, властите планират драстични ограничения на социалните дейности.

Чехия пък съобщава за рекорден брой новозаразени с коронавирус. За пръв път от началото на пандемията новите потвърдени случаи са над 3000 на ден, а маските стават задължителни в училище.

Извън Европа Израел се превърна в първата страна, която наложи повторна националната карантина за три седмици. 

Снимка: БГНЕС 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


2
0 rate up comment rate down comment 0
БурянаК
преди 3 години
Никола Стърджън е тя, не той :) Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Тези са безумци! Не разбраха ли, че така ще е, какви са тези мешни ограничения!? Сигнализирай за неуместен коментар