Най-малко 21 станаха жертвите от атентата в Кабул

Сред тях има служители на ООН и МВФ.

18.01.2014 | 12:13
Най-малко 21 станаха жертвите от атентата в Кабул

Най-малко 21 станаха жертвите от атентата в ресторанта, посещаван от чужденци в Кабул, за който поеха отговорност  талибаните, съобщи афганистанската полиция, цитирана от Франс прес.

Сред загиналите са 13 чужденци и 8 афганистанци, уточни началникът на кабулската полиция Мохамад Захир. Петима души са ранени.

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун заяви, че трима служители на организацията са били убити при "ужасяващата атака" в ливански ресторант в Кабул вчера, предаде Асошиейтед прес.

По-рано стана ясно, че при атентата, за който поеха отговорност талибаните, е загинал и постоянният представител на Международния валутен фонд в Афганистан.

Нападението срещу ливански ресторант, популярен сред представители на афганистанските власти, чуждестранни дипломати, хуманитарни работници и бизнесмени, започнало точно след залез слънце.

Атентатор самоубиец се самовзривил пред заведението, а други двама нападатели влезли през задната врата и открили огън.

Генералният секретар на ООН остро осъди атаката, като заяви, че "подобни преднамерени нападения срещу цивилни са напълно неприемливи и в грубо нарушение на международното хуманитарно право", посочи говорител на организацията