Шокираща прогноза за туризма във Флорида

Ще се възстановява поне 3 години заради коронакризата

17.09.2020 | 10:32 Редактор: Тодор Петров
Шокираща прогноза за туризма във Флорида

Туристическата индустрия във Флорида няма да се възстанови от коронакризата поне три години, казва главният икономист на щата Ейми Бейкър. 

Туризмът в Слънчевия щат няма да достигне нивото преди пандемията най-рано една година след намирането на ваксината, а Бейкър не очаква това да се случи до две години, пише изданието Abouttravel, цитирано от bloombergtv.bg.

"Това ще бъде най-бавно възстановяващият се сектор, който имаме",  заяви икономистът пред депутатите в столицата Талахаси.

Безработицата достига 50-годишен връх по време на пика на съкращения в туристическата индустрия през април и че данъчните приходи ще спаднат с най-малко 3,4 млрд. долара тази година. Туризмът във Флорида отчита загуба от 68% на годишна база през второто тримесечие на 2020 г. 

Флорида е едно от най-големите огнища на коронавируса в САЩ. Там са потвърдени 668 838 случая на заразени към сряда. 12 786 души са починали в резултат на вируса, сочат последните данни на New York Times. През последните седем дни са установени 18 754 нови заразени.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
То пък там какъв туризъм с тия акули Сигнализирай за неуместен коментар