Оланд дава първа пресконференция след скандала с аферата му с актриса

Президентът трябва да разкрие политическите си планове за годината, но темата вероятно ще бъде изместена от скандала

14.01.2014 | 11:41
Оланд дава първа пресконференция след скандала с аферата му с актриса

Френският президент Франсоа Оланд се нагърби с нелеката задача да се изправи пред медиите, за да разкрие политическите си планове за 2014 г.

Темата на пресконференцията обаче може да бъде изместена към скандала с предполагаемата му афера с известна актриса, съобщава Economic Times.

Очаква се на събитието Оланд да обяви реформите за стимулиране на икономическия растеж и създаването на работни места. Срещата с журналисти вероятно ще хвърли светлина преди всичко върху твърденията, че той е имал връзка с актрисата Жули Гайе.

Междувременно първата дама остава в болница.

Лидерът на опозиционната партия Съюз за народно развитие (UMP) Жан-Франсоа Копе нарече скандала „дълбоко подкопаващ авторитета на президента“. Държавният глава днес ще трябва да отговори на редица неудобни въпроси, а както изглежда приоритетите и предизвикателствата пред страната за годината ще останат на заден план.

Мнението на Оланд по отношение на данъчната политика на страната и възможностите бизнесът да получи данъчни облекчения е очаквано с най-голям интерес от инвеститорите. Тази мярка трябва да доведе до създаване на по-голяма заетост и нови работни места.

Подробности вижте във видеото!