Лошото време може да попречи на Морси да се яви пред съда

Част от обвиняемите бяха транспортирани в Кайро с хеликоптер

08.01.2014 | 12:04
Лошото време може да попречи на Морси да се яви пред съда

Бившият египетски президент Мохамед Морси може да не се яви в съда в Кайро, тъй като лошото време попречи на заминаването му от затвора, съобщава BBC.

Други обвиняеми пристигнаха с хеликоптер, но Морси все още се намира в Александрия. Той и 14 души от Мюсюлманските братя са обвинени в подбуждане на убийството на протестиращи пред президентския дворец през 2012 г.

Морси беше отстранен от армията през юли миналата година след демонстрации срещу управлението му. От тогава неговите поддръжници провеждат редовни протести, призоваващи за връщането му на поста.

Миналият петък най-малко 11 души загинаха при сблъсъци между полицията и демонстрантите.

Хеликоптер, превозващ някои от подсъдимите, пристигна в Националната полицейска академия в Кайро за съдебното заседание. По първоначални данни на държавните медии Морси също е пристигнал, но по-късно се оказа, че посещението му е забавено от лошото време.

Около сградата на полицията има засилено присъствие на органите на реда. Според египетските медии хиляди полицаи са в бойна готовност, а част от протестиращите, които подкрепят Морси, са били арестувани, след като са помахали за поздрав с четири пръста, приет от поддръжниците на сваления президент.