Ню Йорк ограничи пушенето на електронни цигари на публични места

Новите правила засягат пушенето на места, като ресторанти, барове, паркове, плажове и други

02.01.2014 | 13:09
Ню Йорк ограничи пушенето на електронни цигари на публични места

В едно от последните си действия като кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг предприе два хода, засягащи използването на тютюневи изделия в града, съобщава CNN.

Hidden FieldНаред с традиционните цигари новите правила забраняват пушенето на и на електронни такива на обществени места, като ресторанти, барове, паркове, плажове и други. Използването на електронни цигари все пак ще бъде разрешено в зоните, в които и пушенето на нормални цигари не подлежи на санкции.

Междувременно властите в Ню Йорк обвиниха FedEx в незаконно предоставяне на милиони контрабандни цигари по домовете на хората. Искът, който е заведен в окръжен съд в Манхатън, е на стойност 52 млн. долара.

Според местните регулаторни органи спедиторската компания е нарушила законите посредством партньорството си с Shinnecock Smoke – магазин, базиран в Саутхемптън, Ню Йорк.

Управата е изчислила, че FedEx е доставил около 19,5 тона, или около 55 000 кутии цигари до жителите на града в 9 900 пратки в периода 2005-2012 г. Акцизът върху всеки стек от 10 кутии е в размер на 15 долара.

Повече за електронните цигари може да видите в материала на Bloomberg!