Духът ни е силен, категоричен е Путин

В първите часове на 2014 руският президент посети пострадалите от атентатите във Волгоград.

01.01.2014 | 11:53
Духът ни е силен, категоричен е Путин

В първите часове на новата 2014 година президентът на Русия Владимир Путин кацна във Волгоград. Той посети пострадалите от двата атентата и проведе кратко съвещание, посветено на борбата с тероризма.

„Духът ни е силен. Нищо не може да ни сломи", заяви пред ранените в болницата руският президент. Той подробно разпита специалисти за състоянието на настанените за лечение и поговори с пострадали. Сред хоспитализираните има както служители на органите на реда, така и местни жители. Една от пациентките благодари на държавния глава за вниманието и го увери, че жителите на Волгоград имат силен дух.

„Както и да мотивират своите действия престъпниците, няма никакво оправдание за извършените престъпления против граждани и специално срещу жени и деца", заяви президентът. Той поиска да се обърне специално внимание за сигурността на жените и децата. Путин е придружаван от вътрешния и здравния министър, от ръководителя на Федералната служба за сигурност. Визитата е като отговор на критиките, че Кремъл запазва странно мълчание около атентатите, коментират руските агенции.

За два дни във Волгоград избухнаха два взрива. В неделя мишена на екстремистите стана градската гара, а в понеделник тролейбус, пълен с ученици. По последни данни жертвите на терористичните нападения са 34 души, а пострадалите са около 100, над 60 от които остават в болници във Волгоград и Москва.