Бразилия първа в класация за най-желаните туристически дестинации през 2014

За най-добро място за семейно посещение се смята Дания, а Кападокия– най-подходящо за меден месец.

01.01.2014 | 11:04
Бразилия първа в класация за най-желаните туристически дестинации през 2014

С настъпването на новата година мнозина започват да кроят планове за местата, които биха искал да посетят. Някои предпочитат традиционните европейски дестинации, други обръщат поглед към по-екзотични точки на света.

Бразилия определено е номер едно в списъка за най-интересните дестинации за пътуване през новата година. Една от причините е, че южноамериканската държава ще бъде домакин на Световното първенство по футбол тази година. Страната е сред най-желаните за посещение места и заради карнавала в Рио де Жанейро, който безспорно се е превърнал във визитна картичка на Бразилия. Туристите са пленени от тропическите гори, красивите плажове и нестихващите купони под звуците на латино ритмите.

За почитателите на разходките с велосипед сред природата - Нова Зеландия е мястото, което трябва да посетят. През 2014 година ще бъде завършена дългата 2,500 километра мрежа от вело алеи в страната. Правителството е похарчило 50 милиона долара за изграждането на трасето, което се вие като змия сред гъстите тропически гори, ледникови езера и стари железопътни линии, използвани от миньорите по време на златната треска.

И Япония има какво да предложи на туристите. Страната на изгряващото слънце отбелязва 50 години от пускането на първия влак-стрела. Нов луксозен влак, наречен Седем звезди, предлага на посетителите зрелищен начин да опознаят префектурата Кюшу.

От 1 януари 2014 година туристите в Източна Африка ще могат да посетят три държави - Руанда, Кения и Уганда с една единствена виза. Това ще улесни любителите на дивия свят да видят горилите в Уганда и носорозите в Кения без да разполагат с допълнителни документи. Проучване показва, че през новата година най-подходящият град за посещение ще бъде Париж.

Гръцките острови пък ще са най-изгодната дестинация, която предлага незабравимо изживяване на ниска цена.
За най-добро място за семейно посещение се смята Дания, а Кападокия– най-подходящо за меден месец.