Втори взрив във Волгоград отне живота на 15 души

Загиналите от вчерашния атентат достигнаха 17 души.

30.12.2013 | 09:38
Втори взрив във Волгоград  отне живота на 15 души

15 души загинаха при експлозия в тролейус във Волград днес. Други 23 са откарани в  откарани в болница, пише Dnes.bg. Сред тях е бебе на една годинка, съобщиха медицински източници. Броят на жертвите беше потвърден от вицегубернатора на областта Василий Галушкин. Очевидци казват, че в тролейбуса е имало много студенти.

Най-вероятната версия е взривяване на устройство, заложено в тролейбуса, пише Newsru. Мощността е била много по-голяма, отколкото вчера на жп гарата, където взривеното устройство беше с 10 кг тротилов еквивалент, съобщава волгоградското издание на „Комсомолская правда“. По думите на очевидци са изпочупени стъклата на съседните сгради, взривната вълна е повалила дървета.

Броят на загиналите при вчерашния атентат достигна 17 души. През нощта в болницата е издъхнал мъж, който е бил в критично състояние, съобщава РИА Новости.

Целият свят изказа съболезнования на Русия и осъди случилото се. Канада, САЩ, ООН и ЕС настояха организаторите на терористичния акт във Волгоград да бъдат „намерени и наказани”. Местните власти въведоха в региона Волгоград високо ниво на терористична заплаха , която ще продължи 15 дни.

Взривът стана в сутрешния час пик на оживена улица в града – от едната страна се намира пазар, а от другата – универмаг.

Това е трети взрив в града в рамките на последните 2 месеца. Атентаторка самоубийца взриви преди два месеца волгоградски автобус. Вчера при атентат на гарата на Волгоград загинаха 17 души, десетки са ранени.