Ердоган обеща да "счупи ръцете" на опонентите си

Министър-председателят на Турция определи всички, които желаят да навредят на страната, да посеят хаос в нея или да я вкарат в капан, като шпиони и предатели.

24.12.2013 | 19:07
Ердоган обеща да

Турският министър-председател Реджеп Ердоган обеща да "счупи ръцете" на своите опоненти и заяви, че страната се е сблъскала с "тъмен заговор" на сили, желаещи да разкъсат Турция на парчета.

Eрдоган определи всички, които желаят да навредят на страната, да посеят хаос в нея или да я вкарат в капан, като шпиони и предатели.

Припомняме, че турската полиция проведе мащабна специална операция в Истанбул по дело за корупция. Анализаторите смятат, че арестите и уволненията са свидетелство за политически репресии, включително вътре в управляващата Партия на справедливостта и развитието.

В Истанбул се проведе шествие в подкрепа на борбата с корупцията. Протестиращите скандираха лозунги "Навсякъде подкупи, навсякъде корупция", които бяха придружавани от възгласи "Навсякъде Таксим, навсякъде съпротива", които бяха много популярни по време на протестите това лято.

Вижте подробности във видеоматериала.