Дядо Коледа потегли от Северния полюс

Дядо Коледа е получил документи, които му разрешават да посети САЩ в рамките на своето пътешествие около света.

24.12.2013 | 16:55
Дядо Коледа потегли от Северния полюс

Дядо Коледа потегли от Северния полюс, обяви Обединеното командване на въздушно-космическата отбраната на Северна Америка, което следи придвижването на шейната на добрия старец около света.

Преди излитането си Дядо Коледа е прегледал писмата, получени в последния момент. Той също е провел среща с елфите, които са се отчели за свършената работа. Някои от тях са получили повишение, но други – наказание. Преди голямото пътуване Дядо Коледа е нахранил елените си, за да може да имат сили да стигнат до всяка къща, в която има деца.

Добрият старец е съпроводен от девет елена, начело с Рудолф. Те се отправят на околосветско пътешествие от Северния полюс, което ще завърши в Колорадо.

Военните използват специален радар, с който проследяват придвижването на легендарния старец през Русия, оттам към Южния Пасифик, а после на запад по земното кълбо. Традицията за проследяване на пътуването на Дядо Коледа датира от 1955 година, когато в реклама за получаване на информация за маршрута на легендарния старец по грешка бил посочен телефонният номер на американската противовъздушна отбрана.

Дядо Коледа е получил и документи, които му разрешават да посети САЩ в рамките на своето пътешествие около света. Министерството на земеделието на САЩ разпространи комюнике, в което съобщава, че на границата няма да бъде извършван ветеринарен контрол на елените, които теглят шейната на Дядо Коледа.

Това решение е взето във връзка с факта, че елените от Северния полюс представляват незначителен риск за здравето на американските им роднини.

Засега нашите официални институции не са разпространили подробности кога се очаква Дядо Коледа да пресече границите на България, но предвид послушанието на българските деца, той със сигурност ще намине.