Нискотарифните авиопревозвачи в Азия разширяват дейността си

Азиатските превозвачи се стремят да привлекат повече туристи с по-скромни възможности на фона на растящата конкуренция в региона

21.12.2013 | 09:00
Нискотарифните авиопревозвачи в Азия разширяват дейността си

Нискотарифните превозвачи на Singapore Airlines – Scoot и Tiger Airways, ще формират партньорства на местно ниво в Тайван, Тайланд и Индия, на фона на растящото търсене на авиотранспорта в цяла Азия.

Scoot ще придобие 49% от тайланския Nok Airlines, съобщава Bloomberg. Tiger Air, който е 33% собственост на Singapore Air, пък ще формира Tigerair Taiwan с базирания в Тайван China Airlines.

Азиатските превозвачи се стремят да привлекат повече туристи с по-скромни възможности, тъй като са изправени пред нарастващата конкуренция на най-многолюдния континент.

"Конкуренцията в северна Азия се засилва", Кей Аит, анализатор в UOB-Kay Hian Pte в Сингапур. "Споразумението дава на Tiger опора в северна Азия. Това е начин за завземане на пазарен дял", добави още той.

Същевременно Tiger Air обяви постигането на тригодишно споразумение с индийската компанията SpiceJet, която цели улесняване на комуникацията между двете авиокомпании.

Нискотарифните превозвачи увеличават пазарния си дял в Азия по-бързо, отколкото навсякъде другаде по света. Според данните на Amadeus IT Holding търсенето в региона се е разширило с 29 на сто през шестте месеца до края на юни в сравнение с ръстовете от 0,8% и 1,5% в Европа и Северна Америка.

Повече за Scoot и Tiger Airways в материала на Bloomberg!