Ученик се самоуби в Денвър, след като простреля двама свои съученици

Нападението станало в гимназия заради спор с учител.

14.12.2013 | 09:48
Ученик се самоуби в Денвър, след като простреля двама свои съученици

Ученик в гимназия в района на Денвър, в Средния Запад на САЩ, откри стрелба в учебното заведение, вероятно заради спор с учител, рани двама свои съученици, след което се самоуби, предадоха световните агенции, като се позоваха на местните власти.

Единият от пострадалите, 15-годишно момиче, е в критично  състояние. Другият, чийто пол и възраст не бяха уточнени, е получил дребни наранявания и вече е изписан от болница.

Нападателят е идентифициран. Той е учил в гимназията. Мотивите за стрелбата се изясняват. По-рано младежът влязъл в спор с учител. Когато нахлул в  гимназията, той търсел конкретно въпросния преподавател. Мъжът обаче бил предупреден и успял да напусне училището.

Нападението било извършено в гимназия "Арапахо", в Сентениъл, южно предградие на Денвър. Всички училища в щата Колорадо са отцепени от полицията. Гимназия "Арапахо", в която учат над 2200 тийнейджъри, се намира само на 13 километра от гимназия "Колумбайн" в Литълтаун, където двама тийнейджъри убиха 13 души, 12 свои съученици и учител, след което се самоубиха. Училището е и само на половин час път с кола от град Аврора, където 24-годишният Джеймс Холмс уби 12 и рани 58 души при стрелба в киносалон.

Поредната масова стрелба в училище в САЩ стана факт в самото навечерие на първата годишнина от зловещото нападение в началното училище "Санди Хук" в градчето Нютаун, в североизточния щат Кънектикът. На 14 декември 2012 г. 20-годишният Адам Ланза уби в учебното заведение 26 души, сред които 20 деца, след което сложи край на живота си.