Бурята в САЩ отмени полети и взе жертви

Пътищата са заледени, а на някои места хората останаха без ток

09.12.2013 | 09:53
Бурята в САЩ отмени полети и взе жертви

Силната зимна буря, която обхвана югоизточните райони на САЩ, стана причина за анулиране на близо 3000 самолетни полета и доведе до транспортен хаос заради обилния сняг и заледяването на пътищата, съобщава Ройтерс.

Мостът, който свързва Делауеър и Ню Джърси, беше затворен за кратко именно заради заледяването и множеството аварии.

В някои области се очакват обилни снеговалежи, включително в Мериленд, Делауеър и в южната част на Ню Джърси, коментираха от Националната метеорологична служба.

Полетите до и от международното летище във Филаделфия са временно спрени.

В Ню Йорк са взети мерки във връзка с лошото време. Снегорините вече са по улиците в готовност да почистят пътищата. Снегът във Филаделфия и Ню Йорк идва седмица по-рано от обикновено, твърдят от Националната метеорологична служба.

Снежното време се оказа истинско предизвикателство и за професионалния футбол, тъй като няколко играчи се контузиха след подхлъзване, докато играеха на хлъзгавите заледени игрища.

Лошото време стана причина за редица пътнотранспортни произшествия в района на Милуоки. Верижна катастрофа от над 20 автомобила затвори магистрала в Расин Каунти. Четирима души са загинали заради падането на температурите до минус 20 градуса. Хиляди туристи са блокирани на международното летище Dallas-Forth Worth от петък.

Северен Тексас все още се бори с минусовите температури, които доведоха до заледяването на пътищата, прекъснаха електропроводи и оставиха 276 00 души без ток в разгара на бурята. Болницата в Диксън Каунти, Тенеси, също е била без ток и известно време е работила само на генератори.