Хиляди отново на протест срещу преизбирането на Лукашенко

В рамките на 4 дни бяха задържани над 7 хиляди души

15.08.2020 | 19:54 Редактор: Юлия Христова

Протестите в Беларус не стихват вече шести ден. Хиляди изразиха недоволството си срещу преизбирането на президента Лукашенко. А нестандартна инициатива показа уважението на демонстранти към униформените, които охраняват протестите.

След агресия и конфликти между полиция и протестиращи в Беларус, вчера част от демонстрантите прегърнаха органите на реда. По думите им така изразяват своята солидарност към задълженията на униформените. 

Вече шести ден продължават бунтовете в столицата Минск и още 6 града в Беларус, срещу преизбирането на президента Александър Лукашенко. Той спечели последните избори с над 80% от гласовете. 

Демонстрантите бяха шокирани от смъртта на един от протестиращите, когато взривно устройство, хвърлено срещу органите на реда, гръмна в ръцете му. В рамките на 4 дни бяха задържани над 7 хиляди души, а стотици са подали сигнали за полицейско насилие. 

В същото време президентът на Беларус призова гражданите да прекратят протестите и обяви, че недоволството е организирано от чужбина, а основни действащи лица са хора с криминално минало.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК