Адвокатът на Тръмп: Той използва помощта на Русия, за да спечели изборите

Майкъл Коен признава, че е заплашвал и лъжел хора от името на президента на САЩ

14.08.2020 | 23:00 Редактор: Виктория Гетова
Адвокатът на Тръмп: Той използва помощта на Русия, за да спечели изборите

Ако изключим децата му, аз познавах Доналд Тръмп по-добре от всеки друг", заявява бившият адвокат на Доналд Тръмп.

Майкъл Коен дълги години работи рамо до рамо с Доналд Тръмп като негов личен адвокат. Именно той е човекът, който настоява милиардерът да се кандидатира за президент още през 2011 г., а след това и през 2015 г. Но след като Тръмп влиза в Белия дом, връзката между двамата се разпада. Сега Майкъл Коен, малко след племенницата на Тръмп, също ще публикува своя книга за истинския човек зад медийния образ. В "Нелояелен" Коен прави множество шокиращи разкрития за настоящия президент на САЩ.

"В някои случаи го познавах по-добре от цялото му семейство, защото съм пряк свидетел на истинския мъж в стриптийз клубове, който организира съмнителни бизнес срещи. Виждал съм всеки момент, в който той е спирал да се преструва и какъв е наистина: лъжец, измамник, неверник, побойник, расист, хищник", разкрива Коен в откъс от книгата си.

Той твърди, че Тръмп "няма истински приятели" и "не вярва на никого достатъчно, че да разкрие тайните си". "В продължение на десет години той имаше мен, а аз винаги бях зад гърба му и вижте какво се случи с мен след това", пише адвокатът, който бе осъден на три години затвор, тъй като е помагал на Доналд Тръмп да извършва финансови измами по време на кампанията му за президент. Коен не отрича това, напротив - признава го.

"Заплашвал съм хора от негово име, разкарвах бизнес партньорите му, лъжех Мелания, за да прикрия сексуалните му изневери. Обиждах и крещях на всеки, който се опитваше да попречи на Тръмп по пътя му към властта. "От "златни душове" в секс клуб във Вегас, през данъчни измами, до сделки с корумпирани служители от бившия Съветски съюз и залавянето и убийство на конспиратори, както и опитите да заглушат тайните любовници на Тръмп, не бях само свидетел на възхода на президента - аз беше активен и нетърпелив участник", пише Коен.

Адвокатът потвърждава, че Тръмп е използвал помощта на Русия, за да спечели изборите през 2016 г., защото "би направил всичко за да победи". "Той беше сключил договорка с руснаците, но не по сложните начини, за които твърдят противниците му. Знам го, защото аз бях този, който координираше сделката и даваше всякаква информация на него и децата му", твърди Коен.

Още по темата четете на Dnes.bg

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК