Федералният резерв поставя под наблюдение JPMorgan и Goldman Sachs

Регулаторните органи провеждат годишни стрес тестове, за да оценят как големите кредитори ще се справят при рецесия или икономически шок

03.12.2013 | 11:56
Федералният резерв поставя под наблюдение JPMorgan и Goldman Sachs

Вчера JPMorgan Chase & Co. и Goldman Sachs Group Inc. получиха ревизираните си от Федералния резерв на САЩ (Фед) планове за капитала за 2013 г. - месец преди да се подават новите документи, пише Bloomberg.

Въпреки че Фед не възрази на предложенията на банките през март, базираните в Ню Йорк институции трябваше да ги внесат повторно заради открити пропуски при прогнозирането на приходите и потенциалните загуби. Предоставянето на документацията на всички 18 банки в тазгодишния Подробен преглед и анализ на капитала (Comprehensive Capital Analysis & Review, или CCAR) е налице преди следващия кръг, който започва през първата седмица на януари.

Регулаторните органи се стремят да избегнат повтарянето на кредитната криза от 2008 г. Поради тази причина те провеждат годишни стрес тестове, за да оценят как големите кредитори ще се справят в период на рецесия или при възникването на икономически шок. Банките се нуждаят от разрешението на Фед, за да увеличат дивидентите и да ускорят обратното изкупуване на акции.Hidden Field

„Вчерашното решение е добре дошло за развитието на JPMorgan, която е обект на дузина проучвания и разследвания в САЩ“, споделя банковият анализатор в Guggenheim Securities LLC Марти Мозби.

JPMorgan и Goldman Sachs бяха сред четирите институции, принудени да преразгледат капитала си до края на септември.

„Радваме се, че Фед реши, че нашите процеси по подобрение на прегледа и анализа на капитала са удовлетворили неговите очаквания“, заяви задоволството си изпълнителният директор на най-голямата по активи американска банка JPMorgan Джейми Даймън.

JPMorgan и Goldman Sachs показаха слабости в капиталовото си планиране, „достатъчни, за да изискват незабавно внимание дори и тези слабости да не пречат на количествените резултати от стрес тестовете за банките или на цялостната надеждност на процеса по капиталово планиране на компаниите“, се посочва в становището на Фед от март.

Още за случващото се около Goldman Sachs и какво прогнози прави банката за водещите борсови индекси в Азия - вижте във видеото на Bloomberg!