Дерайлиралият влак в Ню Йорк се е движил с превишена скорост

Американските власти започнаха разследване на причините за катастрофата

03.12.2013 | 09:27
Дерайлиралият влак в Ню Йорк се е движил с превишена скорост

Американските власти започнаха разследване на причините за катастрофата на влака в района на Бронкс в Ню Йорк. При инцидента загинаха четирима души, а повече от 60 са ранени.

Влакът е дерайлирал, влизайки в завой на железопътната линия, в близост до станция Spuyten Duyvil. Според първоначалната информация той е пътувал със скорост над позволената.

Разследващите посочват, че композицията се е движила с 82 мили в час (132 км/ч), при разрешени едва 30 мили в час. Сигнализацията на трасето и техническото състояние на релсите са били в добро състояние.

Според сенатора от Ню Йорк Чарлс Шумър скоростта на влака е била плашеща.

Проверката показва, че няма следи от проблем със спирачките, а преди катастрофата влакът е успял да спре безпроблемно на девет спирки. Данните от устройството, което записва информация за движението на влака, сочат, че спирачките са били активирани пет секунди преди инцидента.

Продължават разпитите на машиниста и на останалите трима членове на екипажа. Планира се локомотивът да бъде транспортиран на друго място и да му бъде направена по-детайлна техническа проверка.