Максим Бехар: Украйна рано или късно ще се присъедини към ЕС

Предстоят нови преговори след изборите за евродепутати догодина, коментира PR експертът.

30.11.2013 | 13:03
Максим Бехар: Украйна рано или късно ще се присъедини към ЕС

Думите на украинския президент Виктор Янукович във Вилнюс след отказа да подпише Споразумението за асоцииране на Украйна към ЕС са показателни, че той иска да предоговори условията, коментира за предаването „Брюксел 1“ на телевизия и радио Bulgaria On Air PR експертът Максим Бехар.

При посещението си в литовската столица Янукович предложи Европейският съюз, заедно с Русия, да помогнат за решаването на икономическите проблеми на Украйна.

По думите на Максим Бехар ще има нов кръг от преговори след изброите за евродепутати през май следващата година. Неговото мнение е, че „новата Европейска комисия по съвсем различен начин ще преговаря с Украйна, която на свой ред ще поиска по-добра икономическа помощ“. Бехар подчерта още, че Русия, особено в европейската си част, както и Украйна принадлежат към един общ пазар, който рано или късно официално ще бъде признат.

Пълното интервю с Максим Бехар по темата, както и мнението на бившия външен министър Соломон Паси може да гледате днес от 18.00 часа в предаването „Брюксел 1“.