Трансфер на Санчо в "Манчестър Юнайтед" няма да има

Това стана ясно от изявление на спортния директор на "Борусия" (Дортмунд)

11.08.2020 | 10:09 Редактор: Георги Камарашев
Трансфер на Санчо в

Трансферът на крилото на "Борусия" (Дортмунд) Джейдън Санчо в "Манчестър Юнайтед" пропадна. Новината бе съобщена от спортния директор на немския клуб Михаел Цорк.

Младият футболист е трансферна цел номер едно на “червените дяволи” през това лято, като в последните седмици двата клуба водеха преговори относно сумата по сделката и най-вече на какви траншове да бъде изплатена тя. 

Германски медии твърдят, че от "Борусия" държат да получат 108 милиона паунда за своя играч, като по-голямата част от тях да бъдат изплатени веднага. От своя страна ръководството на "Юнайтед" е готово да плати 90 милиона на три транша в рамките на година, а останалите 18 милиона да бъдат под условие при определени резултати на играча и отбора, предаде БГНЕС.

"Планираме да разполагаме с Джейдън Санчо в отбора и през следващия сезон. Решението ни е окончателно. Мисля, че това отговаря на всички въпроси", заяви Цорк на летището днес.

"Миналото лято вдигнахме заплатата на Джейдън, за да отговаря тя на представянето му на терена и неговото развитие. Още тогава удължихме и договора му до 2023 година", допълни спортният директор на "Борусия". 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК