Може ли Карлос Таварес да издърпа Peugeot-Citroen от блатото?

Френският производител продължава упорито да разчита на автомобилите в средния клас въпреки слабите продажби

26.11.2013 | 12:48
Може ли Карлос Таварес да издърпа Peugeot-Citroen от блатото?

Френският автомобилен производител Peugeot-Citroen тръгва уверено към китайския пазар. Гигантът се надява на сериозни ползи от сътрудничеството с китайската компания Dongfeng, като това ще бъде приоритет номер едно за новия изпълнителен директор Карлос Таварес.

Hidden FieldPeugeot прекалено много разчита на автомобилите в средния клас, като продължава да го прави непрекъснато. А тези модели не се продават добре. Търсенето на автомобили в Европа се намира на най-ниското си ниво от две десетилетия. Те постоянно губят пазарен дял. Затова сега надеждите са задълбочаването на кооперирането с китайския автопроизводител Dongfeng да даде търсения фактор за успех в бъдеще.

Ключът към задълбочаване на това сътрудничество може би е новият главен изпълнителен директор френската компания Карлос Таварес.

Dongfeng е един от най-големите автомобилни производители в Китай. Той предлага сериозни възможности за един от най-големите европейски производители. Така че това е пътят на Peugeot към китайския пазар. Знаем какъв е той – най-големият в света.

Това ще донесе свежи пари за компанията, а пък Dongfeng ще получи достъп до технологиите на Peugeot. Европейският производител предложи увеличение на капитала си с най-малко 3 млрд. долара. Така че пазарните участници ще следят какво се случва тук много внимателно.

Прогнозите на Peugeot сочат, че разходите през тази година ще достигнат около 1,5 млрд. евро. Компанията записа оперативни загуби за първата половина на годината в размер на 510 млн. евро.  

Повече в материала на Bloomberg!