Гняв и недоволство в Ливан, протестиращите изгориха портрет на президента

Десетки демонстранти щурмуваха Министерството на външните работи

08.08.2020 | 21:55 Редактор: Искра Ангелова

Гняв и недоволство в Ливан, хиляди излязоха на антиправителствен протест в Бейрут. Разгневени ливанци влязоха в сблъсъци с полицията. Недоволството е провокирано от огромната трагедия, която се случи в ливанската столица преди няколко дни и отне живота на над 150 души.

Протестиращите призоваваха за отмъщение срещу управляващите след опустошителния взрив на 2750 тона амониев нитрат на пристанището в ливанската столица. Те хвърляха камъни и се опитаха да нахлуят в парламента. 

Полицията обаче, се намеси и опита да ги разпръсне със сълзотворен газ. Стигна се до сблъсъци с униформените. 

Протестиращи изгориха портрет на президента. А в централната част на града са се чули и изстрели. Десетки демонстранти щурмуваха Министерството на външните работи. 

По данни на Червения кръст над 100 души са ранени. 32-ма са откарани в болници. Много ливанци са бесни от невъзможността да бъде предотвратена експлозията, която опустоши части от града и възпламени гнева на народа срещу правителството. Жертвите на трагедията са повече от 150. 

Ранените 600, а близо 300 000 са без дом. Интерпол изпраща екип от експерти в Бейрут за разследване. В същото време продължава издирването на оцелели. 

Вижте повече във видеото.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Горките хора.Истинско бедствие и катастрофа. Сигнализирай за неуместен коментар