Хиляди британци на плаж без страх от Ковид-19

Някои дори прекараха нощта в палатки, за да си запазят по-добро място

08.08.2020 | 20:50 Редактор: Искра Ангелова
Хиляди британци на плаж без страх от Ковид-19

Тълпи от жадни за слънце британци задръстиха плажовете в страната напук на предупрежденията на властите, че пандемията от Ковид-19 не е приключила, а дори напротив. 

Някои дори прекараха нощта в палатки, за да си запазят по-добро място на плажа в очакване на следващия слънчев ден. Плажовете са толкова пълни, че е трудно дори да бъде разпъната кърпа за един човек, камо ли пък чадър, пише "Дейли Мейл".

Рекорден брой хора бяха буквално “натъпкани” по каменистите плажове в петък въпреки тоталната невъзможност за спазване на социална дистанция. Очаква се повечето от плажуващите да останат по местата си целия уикенд заради нечуваните жеги в страната – петък бе най-горещият августовски ден в Обединеното кралство от 2003 г. насам, информира БГНЕС.

Голяма част от плажуващите в Борнмут се събудиха в палатки на плажа в опит да се преместят по-близо до водата в събота сутрин. Полицията в Съсекс пък отклоняваше колите от пълния плаж на

За паркиране на някои от плажовете в страната се чака около 40 минути и повече.

Хилядите хора по плажовете изправиха косите на британското правителство и здравни власти, тъй почти никой от плажуващите не носи предпазна маска. На призивите им да се спазват противоепидемичните мерки рядко се обръща внимание, затова властите предприеха друга мярка – призовават младите да се пазят, за да не заразят по-възрастни членове на своите семейства.

Друг проблем на властите се оказаха стотиците хиляди тонове боклук, който осъмна след плажуващите. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК