Гейтс: САЩ да подпомогнат по-бедните страни за получаване на ваксина

В момента по света се разработват над 100 различни ваксини

05.08.2020 | 23:50 Редактор: Наталия Тотева
Гейтс: САЩ да подпомогнат по-бедните страни за получаване на ваксина

Основателят на Microsoft Corp. Бил Гейтс призова властите в САЩ да предприемат по-глобален подход в справянето с пандемията.

"Грижим се единствено за себе си", заяви милиардерът.

Гейтс посочи, че е предложил на представители на Конгреса да бъдат добавени още 8 млрд. долара към допълнителните мерки за икономическа помощ, които в момента се обсъждат. Целта е да помогнат не толкова развитите държави да получат ваксина в бъдеще.

Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс е обещала повече от 350 млн. долара за изследвания в областта на коронавируса. Голяма част от тези средства са насочени и за производствени мощности.

В момента по света се разработват над 100 различни ваксини, като над 2 дузини се изпробват вече върху хора, информира Investor.bg.

Основателят на Microsoft е поредният глас, който изразява притеснение за т. нар. "ваксинен национализъм", при който дадена държава приоритизира производството и снабдяването с ваксини за себе си.

Според него първоначална ваксина срещу Ковид-19 ще бъде одобрена до началото на 2021 г., въпреки че тя по всяка вероятност ще бъде достъпна първо за по-богатите държави.

"Първоначалната ваксина, по отношение на ефикасността си срещу разболяване и предаване, няма да е идеална и може да няма дълга продължителност на действие", отбеляза той.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
2 rate up comment rate down comment 0
Истината!
преди 3 години
***! Това е един от съсипниците на света! Ще гориш в Ада за това Гейтс! Сигнализирай за неуместен коментар
3
1 rate up comment rate down comment 0
Яха би би
преди 3 години
Гейтс и Мъск сте големи шизофреници геноциди.Гейтс ще слага чип на ръката а Мъск на главата и сме комплект роботи . Сигнализирай за неуместен коментар
2
5 rate up comment rate down comment 0
Наблюдател
преди 3 години
Тъй, тъй, бедните страни яко, ама яко да мрът от ваксините на този сатанист... Защо на децата си не бий ваксини този плъх.... Сигнализирай за неуместен коментар
1
8 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Един ден ще отговаряш за всичко. Сигнализирай за неуместен коментар