Нови сблъсъци между въоръжени групи в Триполи

Местните власти обявиха в отговор на насилието обща стачка.

17.11.2013 | 17:01
Нови сблъсъци между въоръжени групи в Триполи

Сблъсъците между въоръжени групи в Триполи са се възобновили снощи с настъпването на нощта, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на украински лекари, работещи в Либия.

След известно затишие в небето над града отново са се чували изстрели, от време на време са прогърмявали взривове. По думите на лекарите в болниците са постъпили голям брой убити и ранени.

 "Официално се съобщава за над 40 загинали в резултат на стълкновенията в Триполи през последните два дни, но по наши сведения в действителност жертвите на конфликта са много повече", посочват още цитираните от ИТАР-ТАСС лекари.

Агенция Франс прес предаде, че късно снощи местните власти в Триполи са обявили в отговор на насилието "тридневна обща стачка във всички държавни и частни сектори от неделя".

Обстановката в Триполи рязко се изостри в петък, когато сражаващите се на страната на опозицията против режима на Муамар Кадафи бивши революционери от Мисурата стреляха по демонстранти в жилищния квартал Гаргур. Вчера рано сутринта Бригадата от Мисурата атакува военна база, подбуждайки нови сблъсъци. Хората от Мисурата разграбили армейските складове и откарали цялото намирало се там оръжие в родния си град, пише БТА.