Стрелецът от Лос Анделис е 23-годишен младеж, недоволен от правителството

Намерена е бележка, която завършва с НСР, което по думите на следователи най-вероятно означава Нов световен ред.

02.11.2013 | 17:39
Стрелецът от Лос Анделис е 23-годишен младеж, недоволен от правителството

ФБР установи самоличността на стрелеца, който откри огън на международното летище в Лос Анджелис вчера сутринта, като уби един човек и рани други седем. Това е 23-годишният Пол Антъни Циансия. При обиск у нападателя е открита бележка с антиправителствено съдържание. В последно време младежът открито е показвал разочарованието си от политиката на американското правителство. Това съобщават полицейски източници, цитирани от CNN.

От намерената бележка става ясно, че Пол е очаквал да бъде убит. В края на текста е написано съкращението НСР, което по думите на следователи най-вероятно означава Нов световен ред.

Приближени до младежа го описват като скромно и тихо момче, което идва от нормално семейство. Органите на реда твърдят, че не могат да разкрият с точност мотива за смъртоносния акт, но предполагат, че причината се крие в негативното му отношение към правителството и Агенцията за транспортна сигурност.

Според очевидци младежът много настоятелно е питал хората дали са от агенцията и ако не ги отминавал. Стрелбата доведе до хаос на международното летище. Голям брой пътници бяха блокирани.

Общо 746 полета бяха засегнати, а 46 бяха пренасочени към други летища. Кметът на Лос Анджелис заяви, че сигурността на пътниците е от ключово значение. Той успокои, че полетите на терминал 3 ще се върнат към нормалния си график в най-скоро време.

При стрелбата на международното летище в Лос Анджелис загина офицер от службата по безопасност на транспорта, а други седеми души бяха ранени. Международното летище в Лос Анджелис е шестото най-натоварено в света.

Подобен вид инциденти не се случват за първи път. През 2002 година египетски гражданин откри огън на гише за билети на израелска авиокомпания, убивайки стюардеса и пътник.