Accor строи 100 хотела в Китай

Азиатско-тихоокеанският регион е пазарът с най-бързо развитие на хотелиерските услуги, коментира представител на компанията пред Bloomberg.

16.10.2013 | 15:10
Accor строи 100 хотела в Китай

Хотелиерската верига Accor строи 100 хотела в Китай, коментира председателят на компанията Майкъл  Исенбърг пред Bloomberg. Той допълва, че в страната вече има действащи други 135 хотела на същата компания. 

Над 50% от хотелите в развитие са в Азиатско-тихоокеанския  регион, коментира още  Исенбърг.

„Страните, където сме най-фокусирани, са Китай, Индонезия и Индия. Имаме ръстове, както в икономичния Ibis, чак до луксозния бранд Sofitel и средните брансове - Novotel и Pullman. Те всички се развиват доста добре, дори много добре. Петзвездният Pullman и икономичният Ibis се развиват най-бързо тук в Азия“, коментира председателят на хотелиерската верига. Той допълва, че през следващите три години Accor ще открие 70 нови хотела в Индонезия при 65 работещи в момента.

Исенбърг  отбелязва още, че има разлики в цените на нощувките в Китай и САЩ и Европа, което рефлектира и върху печалбите.

„Цените за нощувка в Китай са значително по-ниски, отколкото в европейските столици или в Съединените щати. Нощувка в Пекин в Sofitel ще ви струва около 200 долара. Докато в Париж в същия хотел ще спите за около 600 долара, а в Ню Йорк - за около 500 долара.

Печалбата също е различна. Маржовете са доста силни в Китай, защото цената на труда е по-ниска. Така че оперативната ви печалба е по-висока. Но приходите от нощувка, както казах, са значително по-ниски“, коментира Исенбърг. По думите му основният проблем за сектора е намирането на персонал.

„Не само ние се развиваме бързо, но и конкуренцията. И ние наемаме годишно около 10 000 служители в Азиатско-тихоокеанския регион. Това е персонал само за новите ни хотели, дори не броя назначенията в съществуващите такива“, допълва Исенбърг.

Вижте целият коментар от видео файла.