Tуристите от САЩ са нежелани в Италия това лято

Анкетата сочи, че повечето италианци няма да почиват никъде това лято

12.07.2020 | 12:22 Редактор: Юлия Христова
Tуристите от САЩ са нежелани в Италия това лято

Две трети от италианските жители не искат да приемат туристи от САЩ това лято, съобщава TheLocal.it, като се позовава на проучване сред хотелиерите и собствениците на къщи за гости в страната. Причината е страх от нова върла от разпространение на коронавирусната инфекция, която при първата си вълна удари тежко страната, пише БГНЕС.

Повече от 61 процента от анкетираните заявяват, че не биха приели американски туристи в дома или хотела си. 57% от запитаните не биха настанили туристи от Китай, а 44 процента от участвалите в анкетата няма да са гостоприемни към туристи от Великобритания.

Подобни анкети са направени и сред част от хотелиерите във Франция, Испания, Германия, Дания, Норвегия и Финландия. Настроенията там са същите – между 61 и 79 процента от запитаните предпочитат туристите от САЩ да не посещават страната им, а средно 57% не искат китайски туристи в страната си.

Според други анкети, проведени в САЩ, едва 17% американски туристи са решили да почиват в Италия това лято, приблизително по толкова са заявили и пътуване за лятна ваканция до Франция, Испания или Германия.

Само 9% от италианците планират почивка в САЩ, 6% биха посетили Китай като туристи тази година. Най-предпочитани места за почивка на италианците остават Испания (23%), Финландия (22%) и Норвегия (20%).

Анкетата сочи, че повечето италианци няма да почиват никъде това лято. Данните се потвърждават и от по-ранни проучвания на Италианския институт за изследване на общественото мнение, според които над 90 процента от италианците заявяват, че ще останат в страната си през 2020 г. 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК