Русия мисли за рестарт на международните полети от 15 юли

Няколко са критериите за възстановяване на въздушните връзки

12.07.2020 | 09:10 Редактор: Ивет Арабова
Русия мисли за рестарт на международните полети от 15 юли

Руските власти обмислят възобновяване на международните полети от 15 юли. Това съобщи вицепремиерът Татяна Голикова, която оглавява оперативния щаб за предупреждение срещу разпространението на коронавируса. Тя уточни, че руското министерство на транспорта и авиационните власти трябва да започне преговори с чуждестранните си партньори и на всеки две седмици да информират кабинета за резултатите.

Вицепремиерът изброи и критериите за възстановяване на въздушните връзки с другите страни. Случаите на Ковид-19 да не надвишават 40 на 100 000 души, среднодневното увеличение през последните две седмици да не надхвърля 1%, а индексът на разпространение на инфекцията да е под единица.

От Росавиация съобщиха, че вече са изпратили предложения за възстановяване на полетите до няколко държави, но не уточниха до кои, предава БНР.

Русия затвори въздушното си пространство в края на март като мярка срещу разпространението на коронавируса. С над 700 000 заразени от началото на пандемията страната е на четвърто място в света по този показател след Съединените щати, Бразилия и Индия.

Снимка: Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 седмици
Абе давайте да мешаме короната, да и отслабваме силите! Сигнализирай за неуместен коментар