От вторник Гърция пуска през "Промахон" само с отрицателен тест за Ковид-19

Изследването трябва да е направено в рамките на 72 часа преди посещението

10.07.2020 | 16:55 Редактор: Ивет Арабова
От вторник Гърция пуска през

Гърция затяга пропускателния режим. Всички, влизащи в южната ни съседка от контролно-пропускателния пункт "Кулата" - "Промахон", ще трябва да представят отрицателен PCR тест за коронавирус, направен най-малко 72 часа преди пътуването. 

Мярката влиза в сила от 6 часа сутринта на 14 юли, уточняват от Външно министерство. Причината - ръстът на заболели от коронавирус в балканските страни. Остава в сила попълването на онлайн формуляр.

Ето и какво още съобщиха от МВнР по казуса:

Гръцките власти повишават контрола за спазване на санитарно–хигиенните изисквания спрямо всички граждани в страната, като ще бъдат извършвани проверки от Гръцката полиция, Национална служба по прозрачността и Секретариата по търговията и защита на потребителите.

Във връзка със засиления контрол на властите обръщаме внимание на пътуващите към Гърция през предстоящите почивни дни български граждани, че се очакват засилени проверки и по пътищата в страната.

Не се съобщава за нови допълнителни мерки спрямо гражданите, влизащи в Гърция през ГКПП на летищата и пристанищата. Към момента изискванията са гражданите, пристигащи със самолет или на отворените за влизане две пристанища Игуменица и Патра, да имат попълнен електронен формуляр, генериращ QR код. На избирателен принцип по преценка на гръцките власти пристигащите подлежат на тестване за коронавирус.

Припомняме, че до 6 часа на 14 юли, когато влизат в сила новите мерки, важи досегашният режим на влизане на всички граждани през ГКПП "Кулата-Промахон" - попълнен електронен формуляр, генериращ QR код, засилено тестване за коронавирус на границата на избирателен принцип.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Туризмът е едно голямо 'чао'. Ще изгорят много пари. Той е мъртвец вече,да се готвят следващите сектори. Кои мислите , че ще са ? Никой не мисли за ИТ-то нали? А времето ще покаже, времето. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Прави са си. Просто се пазят. Сигнализирай за неуместен коментар