Великобритания се осмели да отпусне мерките срещу коронавируса

Ще бъде позволено изнасянето на представления на открито

10.07.2020 | 10:03 Редактор: Ралица Братанова

Британското правителство обяви ново облекчаване на карантината, което включва отваряне на басейни на открито, фитнес зали, салони за красота. Театри и мюзикъли с публика ще могат да се устройват също на открито. На този фон - заразените с коронавирус в света са близо 12, 5 млн., а жертвите - над 550 000.

От събота, 11 юли, британците ще могат да посещават басейни на открито. Ще бъде позволено и изнасянето на представления на открито. Ще бъдат подновени и спортни състезания, като първо ще се започне с крикета.

От понеделник, 13 юли, отварят салоните за красота, студията за татуировки и много други услуги, при които се изисква по-близък контакт с клиентите. А от 25 юли ще отворят врати фитнес залите, басейните на закрито и зали за спортове на закрито, пише БНР.

Броят на жертвите на Ковид-19 за последното денонощие е 85, а общият брой достигна 44 602.

Министърът на културата Оливър Даудън, който оповести новото облекчаване на карантината заяви, че данните са обнадеждаващи и се движат в правилната посока, независимо от притесненията при отварянето на баровете и ресторантните миналия уикенд. 

Даудън подчерта, че карантината може да бъде възобновена, ако възникнат огнища на зараза.

Междувременно обаче продължават тревожните съобщения за съкращаване на работни места в британски знакови компании. John Lewis ще затвори 8 магазина и ще съкрати 1 300 работници, а Boots ще освободи 4 000 служители.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК