САЩ с над 58 хил. заразени за 24 часа, общо са повече от 3 млн.

Американските здравни власти твърдят, че инфектираните вероятно са 10 пъти повече

09.07.2020 | 10:48 Редактор: Ралица Братанова
САЩ с над 58 хил. заразени за 24 часа, общо са повече от 3 млн.

САЩ съобщиха за над 58 000 нови случая на Ковид-19, което е най-голямото дневно увеличение в страната досега, предаде Ройтерс. Броят на заразените с коронавирус в САЩ надхвърли 3 милиона и продължава да расте, показват данните на университета "Джонс Хопкинс". 

Американските здравни власти твърдят, че реалният брой на инфектираните вероятно е 10 пъти по-голям или близък до 10 на сто от населението. Най-сериозно е положението с новозаразените в щатите Аризона, Флорида и Тексас.

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсън отчете сериозно увеличение на хоспитализираните пациенти в последните две седмици, в които в редица щати бяха регистрирани негативни рекорди от новозаразени с Ковид-19:

"Казахме, че хоспитализациите се увеличават. Интересното е, че новото число, което получихме преди няколко часа, показва 44% увеличение на хоспитализациите през последните две седмици", каза той.

По повод заплахата на американския президент Доналд Тръмп, че ще спре финансирането на училищата, които не отворят врати наесен, губернаторът на Калифорния отбеляза, че по-важното е учебните заведения да бъдат безопасни за децата.

Броят на случаите на коронавирус по света надхвърли 12 милиона,  близо 550 000 са починали.

Снимка: БГНЕС 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Деси
преди 3 години
Тези чупят всякакви рекорди, интересно какво се случва в Бразилия? Сигнализирай за неуместен коментар