Племе освободи заложници, за да си върне вожд, починал от Ковид-19

Еквадор е сред най-засегнати страни от пандемията в Латинска Америка

06.07.2020 | 11:53 Редактор: Юлия Христова
Племе освободи заложници, за да си върне вожд, починал от Ковид-19

Амазонско племе в Еквадор освободи шестима заложници, които бяха хванали с искане да им бъдат върнати тленните останки на техния вожд, който е починал от Ковид-19, съобщи днес правителството, цитирано от АФП.
 
В четвъртък двама полицаи, двама войници и двама цивилни бяха отвлечени от индианци в село Кюмаи, близо до границата с Перу, пише dnes.bg.
 
Вождът на племето, починал от коронавирус, е бил погребан според разпоредбите на здравните власти. В крайна сметка тленните му останки бяха ексхумирани и върнати на племето. 

 

Министърът на вътрешните работи на Еквадор Мария Паула Ромо каза в Twitter, че на освободените заложници е направен медицински преглед след престоя им в Амазонската джунгла.
 
Началникът на полицията генерал Патрисио Карильо е ръководел преговорите с похитителите. Специален екип е провел операцията по ексхумацията и идентицифирането на тленните останки на племенния вожд, които властите са транспортирали до Кюмаи.
 
Еквадор е сред най-засегнати страни от пандемията в Латинска Америка с над 61 000 потвърдени случая на Ковид-19 и близо 4800 починали.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Това звучи като някакъв виц Сигнализирай за неуместен коментар