Камерън ще начертае нова политика без икономии

Финансовият министър Джордж Осбърн предупреди в понеделник, че рестрикциите трябва да продължат още няколко години.

02.10.2013 | 09:39
Камерън ще начертае нова политика без икономии

Днес британският премиер Дейвид Камерън ще се опита да увери избирателите си и своите колеги от Консервативната партия, че може да проведе политика различна от мерките за икономии.

Той ще изнесе реч по време на годишната конференция на партията, по време на която трябва да представи широк кръг политики, основани на бизнес ценностите.

Анализаторите очакват Камерън да очертае ясни приоритети за бъдещата си политика, които да се разграничат от тези на лейбъристите, преди двете партии да се сблъскат на изборите през 2015 г.

Сред основните точки в концепцията му са затягане на образованието, намаляване на безработицата, намаляване на данъците. Според Камерън това не са мръсни думи.

Премиерът има за цел да убеди дясно-центристките избиратели да подкрепят партията му, за да може да управлява самостоятелно с пълно мнозинство в следващия си мандат.

Финансовият министър Джордж Осбърн предупреди в понеделник, че рестрикциите трябва да продължат още няколко години. Камерън обаче иска да нарисува по-положителна картина на британската икономика в краткосрочен и средно-срочен план.