СЗО зове: Събудете се, цифрите не лъжат!

Съединените щати регистрират нов рекорд на новозаболели 58 000

04.07.2020 | 14:26 Редактор: Искра Ангелова

Световната здравна организация призова най-засегнатите от коронавирусa страни да се събудят и да започнат битка, защото цифрите не лъжат. 

На този фон - Съединените щати регистрират нов рекорд на новозаболели 58 000. А над 11 милиона станаха заразените в света. Жертвите са над 529 000.

Съединените щати посрещат Деня на независимостта с рекорден брой заразени, след като през последната седмица болните се увеличаваха с всеки изминал ден. Заради това честванията на места бяха отменени. А световната здравна организация призова за внимание заради скока на случаите в световен мащаб. 

"Наистина е време страните да се вгледат в цифрите. Моля ви, не пренебрегвайте онова, което те казват", заяви Майкъл Райън.

Експертът призова страните отново да наложат изолация, ако трябва.

"СЗО разбира, че има много основателни причини за страните, които искат да вкарат икономиките си отново в релсите, но вие не трябва да пренебрегвате също така проблема, той няма да изчезне като с магия. Трябва да започнем битката сега. Трябва да спрем този вирус сега", допълни той.

Експертите от Световната здравна организация обаче отрекоха информацията, че настоящият доминиращ щам на коронавируса е три до шест пъти по-заразен от този, появил се първоначално в Китай. 

"В момента съществуват повече от 50 000 известни вериги на вируса. Мутацията D614G е открита за първи път през февруари, така че тя не е нова, а е открита в проби на по-ранните вериги от Европа, Мексико, Бразилия и Ухан. В момента експертите от СЗО я изследват. Към момента няма данни тя да води до засилване на вируса", каза епидемиологът от Световната здравна организация Мария Ван.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Има, няма - какво става? Обикновените хора се измъчиха Сигнализирай за неуместен коментар