Тайванската фондова борса отваря врати днес

В същото време обаче тропическата буря „Трами“ наближава.

22.08.2013 | 15:28
Тайванската фондова борса отваря врати днес

Общо 37 души загинаха, след като автобус падна от 60 метра в пропаст в Малайзия. Цели 16 души са оцелели в катастрофата в Genting Highlands, по данни на полицията. Властите съобщават, че все още не е ясно от каква националност са жертвите, но оцелелите са от Малайзия, Бангладеш, Индонезия и Тайланд. Причината за инцидента не е известна, а шофьорът на автобуса е сред загиналите.

Тайванската фондова борса се очаква да отвори днес, въпреки наближаването на тропическата буря „Трами“. Тя донесе проливни дъждове и бурни ветрове в северната част на острова, но сега се придвижва към Китай. Повече от 40 сантиметра дъжд за последните 2 дни предизвикаха наводнения и свлачища.

Информаторът на Уикилийкс Брадли Манинг е осъден на 35 години затвор за разкриването на стотици хиляди американски военни и дипломатически секретни документи. Той не реагира по никакъв начин, когато съдията произнесе присъдата.  Беше осъден по силата на Закона за шпионаж, но оправдан за това, че е „помагал на врага“. С добро поведение и заслуги за времето, което вече е прекарал в ареста, Манинг може да бъде освободен след около седем години.       
 
Съветът на сигурност на ООН се събира спешно след твърдения, че поне 1300 души са загинали заради химическо нападение в Сирия. Смята се, че инцидентът е станал в столицата Дамаск, а твърдението идва от Сирийската опозиционна национална коалиция. Правителството отрече използването на химически оръжия и обвини чуждестранните новинарски телевизии в преувеличени репортажи и че подкрепят тероризма.