Най-малко 31 души загинаха при сблъсък на ферибот с товарен кораб във Филипините

Инцидентът е станал само на два километра от брега.

17.08.2013 | 14:41
Най-малко 31 души загинаха при сблъсък на ферибот с товарен кораб във Филипините

Най-малко 31 души загинаха и повече от 200 се водят за безследно изчезнали след като ферибот потъна след сблъсък с товарен кораб в централната част на Филипините. Издирването на оцелели продължава.

Инцидентът е станал само на два километра от брега. Фериботът е пътувал към пристанището на втория по големина град в страната Kебу, когато се е сблъскал с товарния кораб, пътуващ в обратна посока. На борда на ферибота са пътували близо 900 души, от които 118 персонал.

По разказите на оцелелите стотици пътници са скачали във водата, докато екипажът е организирал евакуацията със спасителни жилетки и спасителни пояси. Тъмнината е създала допълнителни трудности за пасажерите, някои от които са спели.

11-тонният ферибот е потънал за по-малко от 30 минути. Той е бил произведен преди четири десетилетия и оперира под флага на китайската компания 2Go.

По ирония на съдбата трагедията на входа на пристанище Kебу става с товарен кораб на същата компания, замесена преди 30 години в най-тежката катастрофа в мирната история на корабоплаването, отбелязват от Reuters.