Swisscom остава в добро състояние дори след смъртта на Шлотер (видео)

Райън Чилкот от Bloomberg коментира самоубийството на президента на телекома.

24.07.2013 | 15:37
Swisscom остава в добро състояние дори след смъртта на  Шлотер (видео)

Компанията  Swisscom остава в много добро състояние, дори след смъртта на главния изпълнителен директор Карстен Шлотер, коментира  Райън Чилкот от Bloomberg Television. Коментаторът припомня, че преди година и скоро след развода си  Шлотер заяви, че едно от най-големите му разочарования е било, че се е отдалечил от децата си.

„Тази година, в интервю за швейцарски вестник каза, че се чувства жертва на съвременните комуникации, че винаги е под напрежение и трудно се отпуска. Това според мен е парадоксално за президент на телеком. Във всеки случай е трагично стечение на обстоятелствата,“ отбелязва Чилкот.

Той подчертава, че инвеститорите са приели новината нормално, а акциите са се понижили малко повече, отколкото останалите бенчмарк компании в Швейцария.

Мнозина анализатори казват, че това се дължи на факта, че Шлотер е бил екипен играч и затова силният екип все още работи.

Swisscom, за разлика от много други телекомуникационни компании в Европа има много по-малка конкуренция в мобилното пространство и дори малко съперници в предоставянето на четворната услуга - мобилни телефони, фиксирани линии, телевизия и широколентов достъп.

Вижте и чуйте коментара от видео файла.