Политолог: Тръмп не прави нищо активно, за да свали напрежението в САЩ

Сякаш намира удоволствие да налива масло в огъня, отбеляза Любомир Стефанов

05.06.2020 | 21:54 Редактор: Александра Иванова

Протестите за смъртта на Джордж Флойд в САЩ ескалират всеки ден. Бяха регистрирани и нови случаи на полицейско насилие. 

Политологът Любомир Стефанов заяви пред "Денят ON AIR", че действията са се превърнали в катализатор на политическа кампания. По думите му президентът Доналд Тръмп иска да покаже, че не се поддава на влияние, за да може да запази авторитета си.

"Тръмп не прави нищо активно, което да свали напрежението в Щатите. Сякаш намира удоволствие да налива масло в огъня и вместо да действа за деескалация, той участва във всичко това", коментира политологът.

Стефанов посочи, че предварителните резултати в надпреварата за президентското място не са реални. А причината за това е феномен, който досега не се е случвал.

"В Америка се случва феномен по отношение на общественото доверие в социологическите агенции. Все повече граждани не искат да общуват с анкетьорите и затова резултатите са такива", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

Расовата дискриминация в САЩ не е от вчера, според Любомир Стефанов. Този път обаче федералните власти са реагирали светкавично и полицаят, причинил смъртта на Флойд, е арестуван и обвинен. 

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
mildis
преди 3 години
Напълно съм съгласна, че Тръмп би могъл да покаже малко загриженост към ситуацията и да успокои духовете показвайки пълно съпричастие към проблема с действията на полицията и проблемите на цветнокожите хора в САЩ...Може да обяви определени мерки по този случай, като например да даде адрес, където всеки може да изпрати своите оплаквания от полицаи, своите предложения за решаване на проблемите, въпроси, свързани с расизъм и дискриминация не само от страна на белите към черните хора, но и обратното Сигнализирай за неуместен коментар