Масова забрана за излизане от домовете в Турция заради вируса

Заболелите от Ковид-19 в страната са 167 000

05.06.2020 | 07:32 Редактор: Тодор Петров
Масова забрана за излизане от домовете в Турция заради вируса

Нова забрана за излизане от домовете през събота и неделя. Това обяви изненадващо турското вътрешно министерство, въпреки разхлабването на мерките в страната преди дни. 

Забраната ще важи за 15 области на страната, включително и в трите най-големи града - Истанбул, Измир и Анкара. Ограничението влиза в сила в полунощ в петък срещу събота и ще трае до полунощ в неделя срещу понеделник.  Новината за удължаването на карантината с 14 дни доведе до протест в Турция. Стотици излязоха в туристическия район Анталия, а полицията ги разпръсна с лютив спрей и гумени куршуми. 

Магазините за хранителни стоки, за плодове и зеленчуци ще могат да работят до 23 часа в петък, както и между 10 и 17 часа в събота. Ресторантите и пекарните ще предлагат доставки на храна по домовете. Първата забрана за напускане на домовете предизвика струпване на големи групи хора, които се запасяваха с продукти в последния момент. 

Заболелите от Ковид-19 в Турция са 167 хиляди, като за последното денонощие потвърдените инфектирани са 988. Смъртните случаи са над 4600. В света броят на инфектираните надмина 6,4 млн. Оздравелите са 383 хиляди.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Закъсаха го комшиите... Сигнализирай за неуместен коментар