Ето защо сестрата на Ким Чен Ун никога няма да управлява КНДР

От създаването на Северна Корея мнозина са озадачени от липсата на информация

06.06.2020 | 09:48 Редактор: Искра Ангелова
Ето защо сестрата на Ким Чен Ун никога няма да управлява КНДР

Северна Корея беше в центъра на спекулациите, след като върховният лидер Ким Чен Ун изчезна два пъти през последните няколко месеца и се смяташе, че той е мъртъв. По време на неговото отсъствие се появиха теории, че сестрата на диктатора - Ким Йо Джонг, може да поеме властта, но експерт разкри причините, поради които тя никога не може да управлява държавата.

От създаването на Северна Корея през 1948 г. мнозина са озадачени от липсата на информация за това какъв е животът в комунистическата държава.

Досега три поколения от семейство Ким са се издигнали на власт, като всички те се характеризират с брутални екзекуции, военни разходи, докато народът се бори с глада и изолацията. 

food

Последната загадка беше свързана с местонахождението на Ким Чен Ун, след като той изчезна два пъти. Отсъствията предизвикаха слухове, че лидерът е претърпял операция на сърцето, а някои твърдяха, че е тежко болен или мъртъв. 

Но диктаторът се появи на 1 май, за да открие фабрика за торове. Слуховете, че Ким Чен Ун е мъртъв бяха допълнително подкладени от това, че сестра му Ким Йо Джонг направи изявления от името на Северна Корея - безпрецедентен ход в историята на нацията. Това накара мнозина да вярват, че тя ще е бъдещият лидер на държавата, но според експерт, който говори пред Express.co.uk, това ще е крачка назад за севернокорейския народ.

Крис Микул, който е прекарал години в изследване на отшелническата държава, заяви, че когато Ким Чен Ун умре - малко вероятно е неговата сестра да поеме управлението. Той намекна, че дългогодишната традиция и патриархалните възгледи са част от причините тя да не застане начело на Северна Корея.

Микул, който написа книгата "Моите любими диктатори", каза за Express.co.uk: "Въз основа на предишните поколения - няма признаци за това, че Ким Йо Джонг ще управлява. Не мога да се сетя за една-единствена жена, която да е имала някаква роля в политиката или каквато и да е властна позиция в Северна Корея, откакто тя започна. Това е силно патриархално общество. Ние не знаем много за децата на Ким Чен Ун, вероятно са три, но не знаем техния пол или друга информация. Възможно е той да има три дъщери" добави Микул.

"Трудно ми е да повярвам, че сестра му ще успее да го наследи. Северна Корея е толкова странна страна" каза още той.

kim2

Но изглежда, че патриархалните възгледи са породени от Ким Ир Сен, основател на нацията преди 72 години, и неговия наследник Ким Чен Ир, който почина през 2012 г.

И двамата имаха група от момичета за забавление. Всички те са извадени от училищата и записани в "школи по танци", за да изпълняват желанията на лидерите си. Твърди се, че много от тези жени също са били използвани като сексуални роби.

В допълнение към това се смята, че и двамата предшественици на Ким Чен Ун са имали редица незаконни деца от извънбрачни афери и тайни любовници в цялата страна. Имаше и шокиращо твърдение, че Ким Ир Сен може да продължи да живее, ако спи с по-млади момичета.

Въпреки отношението си към жените, Ким Йо Джонг е забелязана заедно с брат си Ким Чен Ун повече от един път, което навежда на мисълта, че явно му помага за управлението на държавата.

"Мнозина смятаха, че Ким Чен Ун е твърде млад, за да е начело на Северна Корея, но той се оказа корава личност и затвърди управлението си. Но от друга страна не познавам някого, който говореше за Ким, преди да застане на власт", допълни Микул.

Снимки: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
ориз без пиле
преди 3 години
Жената от снимката, в началото на статията не е сестрата на Ким Чен Ун, а е естрадната певица и северно-корейски политик Hyon Song-wolк, по журналистически публикации тя е свързвана със сърдечна дружба с лидера на страната. А самото име на сестрата на Ким Чен Ун, вероятно е по-правилно да се изписва и произнася на български "Чонг", вместо "Джонг", както казваме "Чен", вместо "Джен". Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
На мен ми се вижда, че е рано за подобни сметки. Той е доста млад все още. Сигнализирай за неуместен коментар