Трима полицаи от български произход са пострадали при безредиците в САЩ

Петя Балабурова разказва за смелостта да се изправиш срещу разгневените демонстранти

02.06.2020 | 13:35 Редактор: Ралица Братанова

Трима полицаи от български произход са пострадали при безредиците в Съединените щати, които продължават вече седма нощ.

Бунтовете и размириците заради смъртта на тъмнокож мъж при полицейски арест не стихват, а президентът Тръмп предупреди, че ще изпрати армията. 

За смелостта да се изправиш срещу огромната тълпа от разгневени демонстранти, разказва наша сънародничка, която е полицай в Съединените щати.

Сред полицаите, които стоят на първа линия срещу разгневените тълпи от демонстранти е и българката Петя Балабурова. Тя е част от полицейските сили на Сан Хосе, Калифорния, а в управленията в различни щати работят около 30 българи. 

"В петък беше голям хаос, не очаквахме да е толкова мащабно. Когато изкараха всички полицаи навън - един от моите колеги изпадна в безсъзнание, хората мятаха бутилки, камъни по нас", сподели Петя в ефира на Bulgaria ON AIR.

Сблъсъците и мародерствата в редица американски градове продължават независимо от въведения вечерен час. Витрини на банки и офиси са разбити, а магазините разграбени. 

Хора по целия свят изразиха подкрепа към организациите, които се борят за равни права на тъмнокожите в Съединените щати.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
гражданин
преди 3 години
Кво търсят в Щатите тез български полицаи Така е щом се отървал кожата ще му бъде за урок че така лесно Америка не плаща .Не ги жалете Недай се боже ако в българия ги последват подобни протести не ги виждам това женско царство в полицията . Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
това какво значение има? Сигнализирай за неуместен коментар