Путин благодари на Тръмп за апаратите за изкуствена белодробна вентилация

Двамата лидери разговаряха и за мерките за борба с коронавируса

01.06.2020 | 23:47 Редактор: Искра Ангелова
Путин благодари на Тръмп за апаратите за изкуствена белодробна вентилация

Американският президент Доналд Тръмп информира днес руския си колега Владимир Путин за своята идея да проведе лидерска среща на Г-7 в разширен формат по-късно тази година, предаде Ройтерс, като се позова на Кремъл.

Тръмп и Путин имаха телефонен разговор, в който обсъдиха също така сделката на "ОПЕК +" за намаляване на производството на петрол и нейният ефект за стабилизиране на цените на петролните пазари.

Двамата лидери разговаряха и за мерките за борба с коронавируса, предприети в САЩ и Русия. В тази връзка Путин благодари на Тръмп за доставката на апарати за изкуствена белодробна вентилация от САЩ за Русия, посочва агенция ТАСС, цитирана от БНР.

Междувременно канадският премиер Джъстин Трюдо заяви, че не е съгласен с Доналд Тръмп, че Русия трябва да се присъедини към предстоящата среща на върха на Г-7.

"Русия беше изключена от Г-7, след като преди няколко години нахлу в Крим. Непрекъснатото й неуважение и презрително ѝ отношение към международните правила и норми са причините, заради които Русия остава извън Г-7 и тя ще продължава да остава извън този формат", подчерта Трюдо.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
Джастин
преди 3 години
Няма нужда от Г-8. По-правилно е Русия да влезе на мястото на Канада. Сигнализирай за неуместен коментар