Китай: Коронавирусът не е дошъл от пазара в Ухан

Изследвания не показват връзка между храната, продавана там, и Ковид-19

30.05.2020 | 14:30 Редактор: Искра Ангелова
Китай: Коронавирусът не е дошъл от пазара в Ухан

Според нови изследвания Ковид-19 не е произлязъл от пазара морски дарове в Ухан, както вярват много учени, съобщава високопоставен китайски здравен служител, цитиран от Ройтерс.

Гао Фу, директор на Китайския център за контрол и превенция на заболяванията, обаче не коментира откъде може да е дошъл вирусът, който уби 350 000 души по целия свят.

Той казва пред контролираното от Пекин издание Global Times тази седмица, че по-нататъшните изследвания не показват връзка между храната, продавана на пазара в Ухан, и коронавируса, информира Investor.bg.

"Новият коронавирус е съществувал много преди да достигне пазара“, посочва Гао.

Ковид-19 е открит за първи път в края на 2019 г. в Ухан. Гао заявява пред Global Times, че е отишъл в Ухан, за да вземе проби, в началото на януари, но в пробите от животни не са открити вируси. Коронавирус е установен само в проби от околната среда, включително канализацията, казва той.

Документ, публикуван през януари в онлайн медицинското списание The Lancet, също оспорва идеята, че пазарът е мястото, откъдето произхожда вирусът.

В документа, написан от китайски учени, се казва, че 13 от първите 41 потвърдени случая на коронавирус нямат връзка с пазара.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Абе ще излезе истината накрая че някой е подхвърлил вируса в Китай...крадеца вика дръжте крадеца... Сигнализирай за неуместен коментар