Журналист: Twitter е лява платформа, Тръмп е прав да я регулира

Тази социална мрежа съвсем не е неутрална, посочи Огнян Дъскарев

29.05.2020 | 22:25 Редактор: Александра Иванова

През изминалите дни се разрази война между президентът на Щатите Доналд Тръмп и интернет платформата Twitter. Американският президент подписа указ, чиято цел е да ограничи защитата, с която се ползват социалните мрежи, и свободата, с която разполагат при модериране на съдържанието си. Решението идва, след като Twitter стана първата социална медия, която постави предупредителен знак на публикации на Тръмп, подсказвайки на потребителите , че съответното съдържание може да не е достоверно. 

Журналистът Огнян Дъскарев заяви пред "Денят ON AIR", че целта на Тръмп е да направи равни социалните мрежи с другите електронни и хартиени средства за масова информация. 

"Тръмп написа в Twitter, че гласуването по пощата, което сега се гласи от американската левица за президентските избори на 3 ноември, ще бъде пронизано от измами, злоупотреби и прочие. Той е съвършено прав, защото има хиляди случаи на злоупотреба с изборни резултати по пощата. Ето тази публикация платформата маркира със знак за несигурна достоверност", обясни Дъскарев.

Според журналиста Twitter е лява платформа и подкрепя американската левица. 

"Тази социална мрежа съвсем не е неутрална. Например, те свалиха профила на известен холивудски актьор, само защото бе поддръжник на Тръмп", посочи журналистът пред Bulgaria ON AIR.

Огнян Дъскарев каза още, че Twitter подкрепя всички твърдения на китайския комунистически режим във връзка и с Ковид-19 и Тръмп е напълно прав да издаде тази заповед. 

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 3
...
преди 3 години
Тръмп пърди дизинформация на ляво и на дясно, крайно време беше Twitter да покажат на последователите му, че пише недостоверни неща. Това е президент, който буквално предложи хората да си инжектират дезинфектант против коронавируса.. Журналистът Огнян Дъскарев май е с глава плоска като дъска. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години