Смъртта на Джордж Флойд предизвика вълна от гняв сред знаменитости в цял свят

Джордж Флойд беше убит в понеделник по време на арест, в задържането участваха 4 бели полицаи

29.05.2020 | 21:30 Редактор: Александра Иванова
Смъртта на Джордж Флойд предизвика вълна от гняв сред знаменитости в цял свят

Бионсе, ЛеБрон Джеймс, Карди Би и Ким Кардашиян са само част от публичните личности, потънали в скръб и възмущение след смъртта на Джордж Флойд. Те призовават за справедливост.

Джордж Флойд беше убит в понеделник по време на арест. В задържането участват 4 бели полицаи, въпреки че той не е въоръжен и не се съпротивлява. Единият натиска врата на афроамериканеца с коляното си, докато той не издъхва. Преди да почине Флойд многократно казва, че не може да диша и се моли да бъде пуснат. 

Събитието предизвика протести в Минесота и Лос Анджелис. Активистите носеха тениски и табели с надпис "Не мога да дишам", призовавайки за прекратяване на полицейската бруталност. В сряда кметът на града Джейкъб Фрей заяви, че смъртта на Флойд не е трябвало да се случи и призова полицаите да бъдат арестувани.

"Пет минути наблюдавахме как бял офицер притиска коляно към врата на чернокож човек. За пет минути. Този офицер се провали в най-основния човешки смисъл", категоричен бе той. 

Заедно с Фрей, цял списък от известни личности са ядосани с разбити сърца заради смъртта на Флойд и призовават за справедливост в социалните медии. Певицата Бионсе сподели снимка на Флойд в уебсайта си с послание: "Почивай със сила, Джордж Флойд".

бионсе

Ким Кардашиян също използва социалната мрежа, за да изрази скръбта си, използвайки хаштаг: Справедливост за Флойд.

 

Американският баскетболист Леброн Джеймс пък облече тениска с надпис: "Не мога да дишам".

кинг

Въпреки че четиримата полицаи са уволнени и се води разследване на ФБР, това не е достатъчно, за да потуши гнева на обществото. Хората настояват служителите да бъдат обвинени в убийство.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК