Позитивният тренд на имотния пазар в САЩ се задържа (видео)

В Япония възстановяването едва започва, коментира за Bloomberg Уилсън Магий от Franklin Templeton Real Estates.

26.06.2013 | 16:19
Позитивният тренд на имотния пазар в САЩ се задържа (видео)

Възстановяването на пазара на недвижими имоти в САЩ продължава вече две-три години, коментира за Bloomberg Television Уилсън Магий от Franklin Templeton Real Estates. Той допълни, че нивата на строителство в страната остават доста ниски, но позитивният тренд е устойчив.

„В Япония възстановяването едва започва и процесът ще отнеме време“, коментира Магий. По думите му нивото на строителството в САЩ трябва да се върне на нивата от преди кризата. При търговските площи в момента наблюдаваме най-ниското ниво от 30 години насам, допълни анализаторът.

„И икономиката показва стабилно подобрение. Сега в Съединените щати имаме нужда от значителен ръст на заетостта. Ако това се случи, ще имаме дори още по-добър имотен пазар“, обясни Магий. Според него в дългосрочен план Европа продължава да е изправена пред структурни проблеми, предимно макроикономически.

„Имотите са по-скъпи, отколкото на други места. Така че за Европа ще отнеме време. Великобритания обаче е светло петно“, заяви Магий. Той допълни, че за  Franklin Templeton Real Estates интерес представляват и публичните имотни компании в Хонконг, които се търгуват с намаление спрямо нетната оценка на активите им.

Репортаж по темата вижте от видео файла.