Тръмп подписва специална заповед за социалните мрежи

Американският президент и неговите привърженици отправиха критики към Twitter

28.05.2020 | 17:19 Редактор: Искра Ангелова
Тръмп подписва специална заповед за социалните мрежи

Американският президент Доналд Тръмп ще подпише изпълнителна заповед, насочена към социалните мрежи днес, на 28 май, заяви прессекретарят на Белия дом Кайли Макенани пред репортери, пише европейската редакция на списание Politico. 

Това се случва малко след като президентът и неговите съюзници насочиха остри критики срещу компании като Facebook и Twitter, за това, че се опитват да заглушат гласовете на републиканците.

Макенани заяви пред репортерите, че заповедта се "отнася до социалните мрежи", но не уточни повече детайли за нея.

Въпреки това тази информация възвърна страховете в онлайн индустрията, че администрацията на Тръмп ще премахне имунитета, с който разполагат компаниите срещу съдебно преследване, когато става дума за публикациите на техните потребители - нещо, за което множество републиканци в Конгреса се застъпват в своите обвинения към социалните мрежи", информира "Фокус".

Тръмп и неговите привърженици отправиха критики към Twitter, след като социалната мрежа маркира две от неговите съобщения в социалната мрежа като "недостоверни" за първи път във вторник, 26 май, а президентът обеща ден по-късно, че ще последват "сериозни действия".

Съобщенията на президента бяха маркирани, след като Тръмп заяви, без да представи доказателства, че планираното гласуване по пощата ще бъде нагласено, а бюлетините ще подпомогнат измамата. От компанията заявиха, че съобщенията на президента съдържат подвеждаща информация за изборния процес. Този ход предизвика множество критики от републиканците в САЩ, включително от Тръмп.

"Twitter сега се намесва в президентските избори през 2020 г.", написа Тръмп в сряда, добавяйки, че според него компанията "напълно задушава свободното слово, а аз като президент няма да позволя това да се случи!"

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Че той Тръмп без Туитър не може да пр*не. Сигнализирай за неуместен коментар